ROEST DONATIETHEATER:

ROEST in Borgerhout2016

16 t/m 18 december

locatie: Albrecht Rodenbachstraat 21, 2140 Borgerhout


Borgerhout! De ROESTgroep werkt vanuit de Matterhorn, in samenwerking met de gezelschappen KunstZ, Laika, Transparant en De Roovers. Alle donateurs komen  uit Borgerhout. De gezelschappen werken daarnaast hun eigen donatie uit  ism een lokale bewoner (of meerdere). Een voorstelling met over en in Borgerhout.ROEST op Linkeroever


2013

februari t/m april

Voorstellingen 11, 12 & 13 april

Locatie: Europark Linkeroever (Blok-Bloc festival) www.blok-bloc.be


Op vraag van Laika, KunstZ en CC Link wordt ROESTgroep uitgenodigd om tijdens het Blok-Bloc festival een voorstelling over en met bewoners van Linkeroever/Europark te creëren. Vanuit een eigen appartement in blok 25 (Chicagoblok) verkent ROESTgroep de wijk, neemt deel aan alle mogelijke workshops, activiteiten, bijeenkomsten, gaat op bezoek bij sommige bewoners of nodigt ze thuis uit.


ROEST in Scheld' Apen


2011

juli t/m september

Voorstellingen 29 & 30 september

Locatie: Scheld’apen, D’Herbouvillekaai Antwerpen


Als pas afgestudeerde besluit Silke Melis een voorstelling te brengen als reactie op de bezuinigingen in de cultuursector. Wat maakt theater belangrijk voor de samenleving? Waarom gaan mensen naar het theater? Zij creëert het gegeven van Donatie-theater waarin zij het publiek vraagt om iets te doneren wat zij/hij graag in een voorstelling wil zien.
2014

september t/m November

Voorstelling: 29 november

Locatie: Zappa, August Leyweg 6, Antwerpen


Ter gelegenheid van de verjaardag van vier vrienden maakt ROESTgroep een privé \ROEST. Naar aanleiding van anekdotes, donaties van vrienden, collega’s, familie en de jarigen speelt ROESTgroep een eenmalige voorstellingROEST 60+

ROEST in de Schilderswijk

ROEST in Oud-Berchem


2014 - 15

december t/m januari

Voorstellingen: 8, 9 & 10 januari

Locatie: MOC, Tenierstraat 17, Den Haag (NL) www.mocdenhaag.nl


Het Multicultureel OntmoetingsCentrum van de Schilderswijk (Den Haag)  nodigt ROESTgroep uit om een voorstelling te creëren met de vrijwilligers en bezoekers van het MOC en het centrum ten opzichte van de Schilderswijk. In samengaan met de opening van het nieuw Sociaal Restaurant creëert de ROESTgroep een voorstelling met een volledig gratis diner. Elke avond is er een mix van voedselbank bezoekers, omwonenden en regulier publiek aanwezig.


bOx


2012

maart t/m juni

Voorstellingen 21, 22 & 23 juni

Locatie: Laika, Boomgaardstraat 215, Antwerpen


Gwen en Silke vormen samen ROESTgroep. De groep krijgt een plek om een voorstelling, over en met Oud-Berchem te maken. Dit is de eerste keer dat het concept is toegepast op een omkaderde wijk.
2014

april

bOx ism Villanella

Herneming

Locatie: DeStudio, Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen

www.destudio.be

2013

bOx op Fringe Festival ism Villanella & Laika

augustus t/m september

Voorstellingen 11, 12, 13 & 14 september

Locatie: Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam (NL) www.amsterdamfringefestival.nl


2012

bOx ism Villanella

juli t/m augustus

Voorstellingen 24, 25 & 26 augustus

Locatie: DeStudio, Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen

www.destudio.be


In Box wordt er telkens één toeschouwers uit het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de voorstelling. Deze wordt doorheen alle scène's begeleid via een headset. Zo staat hij in verbinding met een acteur die hem instructies geeft vanaf de zijlijn.